Stål

Hvad er stål

Med indretningen af vores nye stålhal, hvor vi udelukkende arbejder med stålkonstruktioner, er vi nu klædt endnu bedre på til at imødekomme kundernes behov for fleksible stålkonstruktioner i alle størrelser.

Stål er det traditionelle kerneprodukt i enhver smedeforretning, og vi har en række medarbejdere med over 30 års erfaring i at arbejde med stål. Stål bruges i dag hovedsageligt til de lidt større og grovere konstruktioner, fx i i byggebranchen, hvor vi har erfaring med alt fra trapper til reposer og gelændre. Opgaverne kan spænde fra konstruktion af beslag til tagspær eller profilvalsning. Vi løser stort set alle opgaver – og kan bidrage fra idéstadiet til den færdige montage.

Fakta om stål

Stål er en legering af jern med kulstof. Andre legeringsgrundstoffer (silicium, mangan, krom, nikkel, titan med flere) kan indgå for at forbedre legeringens egenskaber i en bestemt retning. Stål er jern med mindre end ca. 2 pct. carbon. Det meste af al støbejern bliver omdannet til stål, ved at reducere indholdet af urenheder i jernet. Urenhederne bliver fjernet i en ovn.

Det gøres ved at blande 70 pct. støbejern med ca. 30 pct. skrotjern og calciumoxid. Ved at tilsætte ilt omdanner calciumoxiden nogle af urenhederne til slagge, der lægger sig på overfladen og dermed udskilles fra det rene stål, der dermed er renere og langt stærkere end støbejern.

Eksempler i stål

Ståltrappe og gelænder

Repos med gittergulv

Maskinstativer

Søjler og spær

Certifikatsvejsning

Send os en besked, så vender vi hurtigt tilbage

0 + 3 = ?